Vriendenclub

Het is inmiddels alweer ruim 20 jaar geleden dat enkele trouwe en enthousiaste leden van onze vereniging op het idee kwamen om onder de naam ‘Vriendenclub’ een soort supportersclub (of zoals ze bij andere clubs vaak te boek staan als ‘club van honderd’) in het leven te roepen.

Niettegenstaande het feit dat binnen de v.v. Dokkum sinds mensenheugenis ook al de zgn. Stúverkesclub actief is (in het bijzonder voor de financiële ondersteuning van de jeugdafdeling) vonden de betreffende leden dat de club als geheel wel eens wat extra geldelijke steun verdiende. Die steun zou dan verleend moeten worden door minstens zo’n 100 leden die tegen betaling van een jaarlijks lidmaatschap van €25,00 p.p. gezamenlijk toch voor een leuke donatie aan de club konden zorgen.

De vier initiatiefnemers startten op fanatieke wijze onder de leden en andere sympathisanten een wervingsactie, die binnen enkele maanden al enkele tientallen leden opleverde en uiteindelijk ook tot het gewenste streefgetal leidde.

Sinds de start luidt de doelstelling van de Vriendenclub om de vereniging te steunen in zaken, waarvoor binnen de verenigingskas niet direct de 1e prioriteit ligt, dan wel waarvoor de middelen niet geheel toereikend zijn.  Zo zijn in het verleden bijvoorbeeld bijdrages verleend in de aanschaf van shirts en trainingspakken, zijn leidersjassen en sportkleding voor de techniektraining aangeschaft. Maar ook in zaken als een nieuwe bakoven in het clubhuis en de inrichting van een ontvangstruimte in de tribune heeft de vriendenclub bijgedragen. Daarnaast wort jaarlijks een bijdrage verstrekt aan het Jan Wiersma Toernooi en aan het pupillen zaalvoetbaltoernooi in de voorjaarsvakantie.

Kortom: de Vriendenclub probeert ieder jaar voor dát beetje “extra” te zorgen dat het lidmaatschap van de v.v. Dokkum zo aantrekkelijk maakt.

Op dit moment telt de vriendenclub zo’n kleine 70 leden en willen wij dat ledental natuurlijk graag uitbreiden. Dus, ben je nog geen lid maar draag je onze vereniging wel een warm hart toe (en welke lezer van het clubblad doet dat niet?), meld je dan aan bij één van onderstaande personen.

Ook wanneer je belangstelling hebt om ons te helpen de vriendenclub een breder draagvlak te geven of wanneer je anderszins suggesties hebt, laat het ons weten. Wij staan je graag te woord!

Contact opnemen kan via:

Rick Mulder: 06 - 22 87 65 33