Zeester 1 - Dokkum 2 (Zo) (beker)zondag 17 september 2017

Afgelopen zondag stond onze laatste bekerwedstrijd tegen v.v. Zeester uit Zoutkamp op het programma. Volgens Wikipedia hebben Zeesterren “een stervormig lichaam met een centrale schijf en vijf of meer langwerpige lobben die armen worden genoemd. De centrale schijf omvat de maag, met de mondopening aan de onderzijde. Ingeval de soort een anus heeft, ligt deze aan de bovenzijde. Het uiterlijk loopt per soort uiteen”. Dit beloofde dus een helse strijd te worden en wij waren dan ook erg benieuwd naar onze tegenstanders.

Zeester had hun eerste wedstrijd met 0-15 verloren van Buitenpost en wilden wij nog kans maken op de volgende bekerronde, dan moesten wij met minimaal dezelfde cijfers winnen van Zeester. Wij waren er van overtuigd dat dit met “tikkie-takkie voetbal” en opbouw van achter uit, zeker mogelijk was.

Roel (burp) legt breed op Mino (killerbody), Mino verlengt op Jan-Ede (niet met de bal lopen!), Jan-Ede passt op Martijn (de halve marathonman), Martijn kaatst met Jan Wobbema en vervolgens een steekpass op Karlo, patsboem; doelpunt.

Helaas heeft Zeester zich voortijdig uit de bekercompetitie terug getrokken, waardoor deze wedstrijd nooit is gespeeld. Maar trouwe supporters niet getreurd “wat in het vat zit, verzuurd niet”. Komend weekend is onze eerste competitiewedstrijd in Oentsjerk tegen onze “Angstgegner” Trynwalden. Deze ploeg heeft ons vorig seizoen het kampioenschap gekost. Tijd voor revanche…

Met vriendelijke groet,