Dokkum JO11-1 - Broeksterwâlden JO11-2 (competitie)zaterdag 23 september 2017

Op zaterdag 23 september scheen het zonnetje al vroeg! Het beloofde een mooie voetbalzaterdag te worden. Rond half 9 stroomden de kleedkamers van v.v. Dokkum vol met vrolijke, enthousiaste en sportieve voetballers en voetbalsters. Het was te merken, iedereen had zin om lekker te gaan voetballen. Ook de spelers van de JO11-1 hadden er zin in. Het team was compleet en na al 2 overwinningen in de eerste ronde van de beker hebben ze zin de competitie.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Broeksterwâlden JO11-2 op het programma. Broeksterwâlden is altijd een lastige tegenstander dus leider Theo de Vries sprak de jongens even goed toe: "d'r boven op, en altijd doorgaan!" Zo gaf scheidsrechter Kelvin om precies 9 uur het startsein en begonnen we de wedstrijd. Er werd meteen goed aanvallend gespeeld. We speelden samen en waren behoorlijk dreigend voor de goal. De bal wilde echter nog niet in de goal. We bleven dreigen en na een paar minuten kwam dan toch de 1-0!

Vanaf de rechterkant kwam een voorzet die een verdediger van Broeksterwâlden zo in zijn eigen goal werkte. De voorsprong was er en de jongens van Dokkum werden nog aanvallender. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Dennis poeierde de bal van afstand binnen! Dokkum bleef hard werken. Onze keeper Deniz én de verdedigers Gerjo en Anthony werkten de ballen snel en gecontroleerd weer naar voren.

De middelvelders Luca, Nelsen en Jesse werkten mooi samen met de voorhoede Stefan en Dennis. Door dit mooie samenspel kon Stefan de 3-0 binnentikken, door een mooie voorzet van Dennis. Ook de 4-0 kon Stefan maken, door een voorzet van Luca. Een genot om naar te kijken dit voetbal! Net voor Stefan even mocht uitrusten knalde hij ook de 5-0 nog van afstand binnen.

Met een hattrick op zijn naam kon hij even naar de kant en kwam Stanley voor hem in het veld. Ook Pieter mocht in het veld en verdediger Gerjo kon ook even uitrusten. Het team bleef maar doorstomen zodat Nelsen na een mooie voorzet van Dennis ook de 6-0 mocht binnenschieten. Vlak voor rust wist ook onze snelle middenvelder Luca het net te vinden: 7-0! We werden een beetje overmoedig en onze verdedigers gingen wat vaker mee naar voren. De felheid en het samenspelen bleef er een beetje bij en hierdoor ontstonden er wat kansen voor Broeksterwâlden, welke ze niet onbenut lieten. Vlak voor rust werd de 7-1 binnengetikt.

Met een goed gevoel gingen we naar de kleedkamers voor een bekertje ranja en een peptalk van Theo. In de rust ruilden keeper Deniz en spits Dennis van tenue. Dennis ging keepen en Deniz ging verdedigen. Stefan en Gerjo kwamen weer in het veld. Jesse kon nog wat langer rusten met Anthony.

De tweede helft begonnen we weer lekker fanatiek. Voor de goal was het nog iets rommelig, want ja, iedereen wil natuurlijk graag scoren! We moesten daarom ook lang wachten op de goals in de tweede helft. Wel zagen we dat verdediger Gerjo ook prima uit te voeten kan als voorhoedespeler en dat keeper Deniz het verdedigen ook zeker nog niet verleerd is. Onder andere Jesse en Luca hadden mooie kansen maar de bal wilde er steeds nét niet in. Totdat Gerjo de bal mooi van afstand binnen wist te schieten, de keeper was kansloos: 8-1!

Vanuit dezelfde hoek en dezelfde afstand maakte Gerjo ook de 9-1. Bijna 10! Gaan we die halen vandaag? Broeksterwâlden werd ook nog een paar keer gevaarlijk. Maar Dennis stond goed te keepen hield in de 2e helft de 0! De verdedigers Deniz en Pieter hadden gelukkig ook genoeg snelheid en felheid, waardoor de ballen steeds weer naar voren werden gewerkt. Luca en Nelsen konden als laatste plaats maken voor Jesse en Anthony.

De laatste 12 minuten stond iedereen in de spits, tenminste zo leek het... Wie ging er nog een doelpunt maken? Wie zou de 10e goal binnenschieten? Het was onze goalgetter Stefan! BAM! Het was 10-1 én nog een paar minuten op de klok. Het spel ging mooi heen en weer en we kregen nog diverse kansen. Eigenlijk kon er nog wel een goaltje bij... En jazeker, er kwam nog een goaltje bij! Stanley maakte de 11e goal!

De eerste 3 punten van de competitie zijn binnen! Eindstand: 11-1! Klasse gedaan allemaal jongens! Komende woensdag spelen we in Twijzelerheide om 18.30 tegen VVT JO11-1. Dit is de laatste bekerwedstrijd van de eerste ronde. Bij winst gaan we dóór naar de volgende ronde!

Sportieve Groeten,

Ferdinanda Terpstra