Trynwâlden 3 (zo) - Dokkum 2 (zo) (competitie)zondag 24 september 2017

Toeschouwers : 18 + 1 hond

Balbezit Trynwalden : 35%

Balbezit Dokkum : 45%

Nadat de mist was opgetrokken bleek dat Trynwalden 12 spelers had opgesteld, waarvan één met een irritant fluitje. Er werd gespeeld op zo’n moderne “Durex-mat” waarbij je het echte (bal)gevoel mist, scoren moeilijk wordt en continu een geur van verschroeid rubber om je heen hangt.

Beide ploegen begonnen matig aan de wedstrijd. Beurtelings werd de bal rond gespeeld, zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Na 20 minuten had onze trainer/speler Sytze genoeg van deze wanvertoning en kwam met een tactische omzetting wat resulteerde in tal van kansen aan onze zijde en een onterecht (structureel) niet gegeven strafschop. Er werd helaas slechts eenmaal gescoord waardoor met een 0-1 voorsprong de rust werd ingegaan.

Na rust begon Trynwalden voortvarend aan de tweede helft, terwijl wij stonden te pingelen als stel kleuters. Wij stonden wel in het veld, maar met onze gedachten waren we nog in de gender-neutrale kleedkamer. Na 10 minuten spelen keken wij dan ook tegen een 2-1 achterstand aan. Alle hens aan dek dus, want wij zijn per slot van rekening wel de “Legends”, de “Oldstars”, de “Gersfretters”, “Geert’s Coockies” en kampioenskandidaat no. 1. Die laten zich de kaas niet van het brood eten!

Wat volgde was een aanvalsoffensief richting het doel van Trynwalden. Als snel volgde de gelijkmaker, gevolgd door nog 2 doelpunten van onze kant. Trynwalden drong nog wel aan, maar er werd niet meer gescoord. De eerste overwinning van het seizoen 2017/2018 was hierdoor een feit.

A.s. Zondag om 10:00 staat onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen D.T.D. op het programma. Dit belooft wederom een spannende wedstrijd te worden met gegarandeerd kijkplezier. Komt allen (kantine is open)!

Ohja, dan was er nog de hut van Nico. Dat komt misschien een andere keer…

Groet,