Nieuws

Dokkum 1 - Twijzel 1 (competitie)zaterdag 30 september 2017

 

Dokkum verslikt zich in Twijzel

 

Na de knappe overwinning in en tegen De Westereen was het zaak om op 30 september 2017 ook de drie punten tegen promovendus Twijzel te pakken. Voor aanvang van de wedstrijd was er een prachtig eerbetoon aan jeugdspeler Jesse van Rootseler. Na een heftige periode van ziekte kon hij vandaag na een lange tijd weer het middelpunt van de belangstelling zijn. Prachtig!

De wedstrijd begon voor Dokkum niet al te goed. Twijzel voetbalde prima en maakte het Dokkum knap lastig. De bezoekers hielden keeper Timo de Vries vaker bezig dan andersom. De 0-1 was dan ook zeker niet onterecht. De blauw/witten kwamen zelfs op een 0-2 na een prachtig schot in de kruising. Dokkum krabde zichzelf achter de oren en oogde gelaten.

Na de 0-2 nam Dokkum eindelijk het initiatief en werden er wat kansjes gecreëerd. Jan-Gerrit Tacoma, Martijn Jongeling en Omer Dahir hadden het vizier echter niet op scherp. Vlak voor rust kwam dan toch de aansluitingstreffer. Het was Dennis de Bruin die een afgeslagen bal vol op de pantoffel nam. De bal zeilde, langs een woud van spelers, tegen de netten: 1-2!

Na de rust kwam de aangeslagen Jan-Gerrit Tacoma niet terug. Rudmer van der Woude kwam voor hem in het veld. Na een lange, lange, lange tijd kon Rudmer eindelijk weer minuten maken. Vooral voor hem een hele opluchting. Twijzel moest achteruit en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Het was Martijn Jongeling die een doorgeschoten bal op waarde schatte, de keeper omzeilde en de bal in het lege doel schoot: 2-2!

Dokkum wilde meer en Twijzel kwam er bijna niet meer uit. Zou de 3-2 nog vallen? Dokkum vergat echter te voetballen en maakte steeds nét de verkeerde keuzes. In plaats van de tegenstander kapot te spelen, met een hoog baltempo en bewegende mensen, oogde Dokkum inspiratieloos. Dokkum drukte, had veel balbezit, maar creëerde bar weinig. De klok gaf nog een paar minuten aan en werd de grootste tegenstander. Toch weer een uitbraak van Twijzel. Weifelend optreden werd nu keihard afgestraft. De aanvoerder tikte de bal ongedekt tegen de netten: 2-3!

Veel Dokkumers sloegen de handen voor de ogen, hoe was dit mogelijk? In blessuretijd werd een vrije trap ook nog eens hard in de kruising geschoten waardoor Dokkum uiteindelijk met 2-4 de boot in ging. De gasten waren uiterst effectief op de juiste momenten en Dokkum was vooral erg slordig in de laatste fase van de vele aanvallen. Al had Dokkum, tijdens de fase dat het 2-2 stond, nauwkeuriger moeten zijn en de genadeklap moeten uitdelen. Omdat Twijzel redelijk makkelijk stand hield, hield het ook hoop op een puntje of meer. En zo geschiedde.

De foto's van Otto de Bruin vindt u HIER!


Ingezonden door: jacob

Facebook Twitter

Terug

Voetbalvereniging Dokkum - Harddraversdijk 3 - 9101XA Dokkum ● Postbus 388 - 9100AJ Dokkum