De Buorren 12 A
9289HG
DROGEHAM
tel. 0512-332166

Na een goede voorbereiding en winst in de beker poule, stond zaterdag voor Dokkum de eerste echte test op het programma, namelijk de competitieopening tegen Drogeham. Een tegenstander waar Dokkum vorig seizoen zes punten tegen verspeelde.
Vandaag neemt Dokkum revanche en begint de competitie met een klinkende overwinning.

Het is Dokkum dat het helft in handen neemt en Drogeham onder druk zet. Dit leidt al in de achtste minuut tot de 0-1, het is Nick Keekstra, die Omer Dahir aanspeelt, die zich langs een paar verdedigers wurmt en via de kluts scoort. 0-1. In de zestiende minuut ziet Sander van der Ploeg de Drogeham keeper te ver voor zijn doel staan en probeert het van afstand, zijn schot gaat echter rakelings naast. Hierna wordt Drogeham sterker en in de drieëntwintigste minuut is het dicht bij de gelijkmaker, maar de van dicht bij  in geschoten bal is een prooi voor keeper Hylcardo Bakker. Drogeham blijft gevaarlijker uit vrije trappen en corners, maar het doelpunt valt niet. Dokkum komt er nog maar sporadisch uit, maar in de zevenendertigste minuut is het Jordi Minnema die zicht in de zestien knap vrij kapt, maar ook de Drogeham doelman staat paraat. Nu breek voor Dokkum een benauwde periode aan tot de rust, eerst is het Giomar Anastatia die onder de bal doorloopt, waarna de Drogeham spits vrij baan heeft, hij schiet echter op de pal. Drogeham heeft Dokkum in de houtgreep, maar een schot net voor langs en een honderd procent kans, die ook niet wordt benut. Gaat Dokkum met een geflatteerd 0-1 stand de rust in.

In de tweede helft is het Dokkum dat uit de eerste beste aanval de score verdubbelt. Het is weer Omer Dahir die scoort, zijn schot wordt door een verdediger zodanig van richting verandert dat de Drogeham goalie kansloost is 0-2. Deze klap komt Drogeham niet meet te boven. En als Sander van der Ploeg na een uur spelen, van af de achterlijn op doel schiet, en de keeper ziet blunderen en de 0-3 aantekent, is de wedstrijd gespeeld. Rond de zeventigste minuut brengt trainer Sip Jaap Bos nog drie nieuwe spelers in, te weten Corijn Wiersma voor Kees van de Veen, Omer Dahir verlaat licht aangeslagen het veld voor Niek Dijkstra en Marco Mets zijn plaats wordt ingenomen door Rens Hofstra. Het voetbal wordt er niet beter op, Dokkum hoeft niet meer en Drogeham kan niet meer “dorpsfeest in de benen” Dokkum brengt nog Rick Tamminga voor Sander van de Ploeg In de stand verandert niets meer, zodat Dokkum drie hele belangrijke punten mee naar huis neemt.