Harddraversdijk 3
9101XA
DOKKUM
tel. 0519-294072

Zaterdag stond voor Dokkum de thuiswedstrijd tegen V en V 68 op het programma. Op een ondanks de regen, prima bespeelbare grasmat brandde de strijd direct los. In de eerste minuut krijgen de gasten een corner te nemen, die door Redmer Marra binnen wordt gekopt. 0-1. Dokkum doet ogenblikkelijk iets terug, vanaf de aftap is het Marco Metz die met een fijne pass Sebastiaan Plooy vrij voor de keeper zet, die beheerst afrond zo dat er binnen twee minuten al een 1-1 stand op het scorebord staat.

Dokkum heeft nu het betere van het spel wat overigens niet tot grote kansen leidt. Na en half uur is het Omer Dahir die uit kansrijke positie uithaalt, maar zijn schot wordt geblokt, de rebound is voor Tenny Anastatia maar deze is een prooi voor de goalie van de gasten. Vlak voor rust komt Dokkum op
voorsprong waarbij de scheidsrechter een grote rol speelde, hij geeft de thuisclub een ingooi maar de bal was minimaal nog 30 centimeter binnen de lijnen, uit deze inworp scoort Omer Dahir de 2-1.

Nu is het V en V 68 dat vanaf de aftrap tegen scoort, het is Jouke Schievink die met een diagonaalschot via de binnenkant paal de ruststand op 2-2 bepaald. Direct na de hervatting heeft Dokkum het geluk niet mee als Omer Dahir hard de lat raakt. In de éénenvijftigste minuut zijn de gasten dicht bij een voorsprong, na het verkeerd “stappen” van de Dokkum defensie komt de V en V spits oog in oog met Dokkum Doelman Hylcardo Bakker, deze redt echter bekwaam. De volgende kans is weer voor de ploeg van trainer Bos, het is Durk van der Veen met een goede voorzet, Sander van der Ploeg kopt de bal matig en is een eenvoudige prooi voor de keeper van de gasten. Na een uur spelen komt Dokkum verdient op voorsprong, het is Omer Dahir die zich door de defensie van de gasten slalomt en de thuisclub aan de leiding brengt 3-2. Drie minuten later beslist Dokkum de wedstrijd definitief als Sander van der Ploeg de bal uit de kluts binnen schiet 4-2. Na dit doelpunt wordt Kees van der Veen vervangen door de niet geheel fitte Nick Keekstra, ook Marco Metz verlaat het veld zijn vervanger is Rens Hofstra. Voetballend gebeurt er niet veel meer, wel nog een hoogte puntje als Sebastiaan Plooy in de vijfentachtigste minuut de bal hoog in het dak van de goal schiet en de eindstand op 5-2 bepaald